EMS creme 150 ml

229 kr

EMS Créme är en kombination av tre välbeprövade produkter Emuolja, Kolloidalt Silver och MSM i kombination med Allantoin, D-Pantenol pantotensyra (B5-vitamin), Squalane (veg), Kallpressad kokosnötolja, Glycerol (veg), E-vitamin, C-vitamin, Ringblomma, Kamomill, Myrraharts, Eteriska oljor av lavendel, ger denna créme dess synnerligen mjukgörande egenskaper.

Vi har aldrig testat våra salvor, lotion eller cremeprodukter på djur och kommer inte heller att göra det.

150ml

Emuolja utvinns från fettet på fågelns rygg. Den innehåller vitamin A och E, båda kända för att vara antioxidanter och rättsmedel för nedskärningar och sår. Den innehåller också linolsyra, vilket är den ingrediens i oljan som är bra för att läka led-och muskelvärk. Emuoljan innehåller även Sapogens, vilket ger mjukgörande förmåner. Dessutom innehåller den terpines som ger antiseptiska egenskaper för att förhindra infektioner på öppna sår. Slutligen så innehåller emuoljan oljesyra. Oljesyran är bland annat känd för att stimulera hudens cellförnyelse och därmed en viktig ingrediens i anti-aging krämer.

Så här säger en av Sveriges främsta EMU-fågelexperter, Evert Bernro om hur EMU-fåglarna behandlas:

Känner bara till hur farmade emufåglar i vårt land lever. Det finns ett omfattande regelverk kring strutsfågeluppfödningen. Du måste ha gått en speciell utbildning för att få tillstånd att föda upp struts och emu – s.k. strutskörkort.Kycklingarna lever i stora hägn = betesmarker med 2 m viltstängsel runt om. De har tillgång till ligghall (varje kyckling skall ha åtskilliga kvadratmeter till sitt förfogande trots att de alltid väljer att ligga tätt tillsammans när de vilar).De betar inte på samma sätt som strutsen, men äter av vissa växter och tycker om frön som de drar av växterna med sina näbbar. De utfodras med ett speciellt strutsfoder (baserat på lucern).

Emufåglar tycker mycket om frukt och vissa grönsaker. (Lätt att skaffa överblivet om man talar med sin livsmedelshandlare).Kycklingarna slaktas vid 14 månaders ålder – då anses köttet som allra bäst. De åker till slakteriet – som måste vara godkänt för strutsfågelslakt – i speciella transporter. I de fall då jag själv åkt med hos dem (jag ville veta hur de reagerade) låg de helt lugnt ner under transporterna. De kontrolleras av veterinär före och efter slakt. Naturligtvis bedövas de före avlivningen.

Kan rekommendera ”The emufarmers handbook” två volymer skrivna av Maria Minnaar. Dessutom brukar ett antal strutsfarmer vara öppna för visning sommartid. Då kan man lättare se och förstå hur det hela fungerar.

INCI-förteckning

AquaDest vatten
Dimethyl SulfoneMSM
Dromiceius OilEmuolja, av absolut högsta kvalitet
Cocos Nucifera OilKokosolja, kallpressad ekologisk
SqualaneSqualane, framställt av olivolja
Sodium Stearyl LactylateVegetabilisk emulgator
Cetyl AlcoholCetylalkohol, fettämne utvunnet ur vegetabiliska fettsyror
Glyceryl StearateVegetabilisk emulgator
GlycerinGlycerol, utvunnet från rapsolja
PanthenolPanthenol, ett pro B5-vitamin (pantotensyra)
TocopherolE-vitamin
Xanthan GumXanthangum, naturlig polysackarid
AllantoinAllantoin, utvunnet från vallörtsrot
Helianthus Annuus Seed OilSolrosolja
Sodium Ascorbyl PhosphateC-vitamin
Lavandula Angustifolia OilEterisk olja
Commiphora Myrrha OilEterisk olja
LinaloolLinalool, ämne i eterisk olja
Calendula Officinalis Flower ExtractÖrtextrakt
Chamomilla Recutita ExtractÖrtextrakt
Electro Colloidal SilverElektrokolloidalt silver