EKO Vild oreganoolja ekologisk 30 ml

Beställningsvara. Skriv ett mail eller sms 0739 228096

OBS. Ersatt med samma produkt från holistic


Utvärtes bruk:

Oljan är mycket stark! Späd ut den minst 25:1 med olivolja eller kokosolja. Testa alltid en liten mängd av blandningen på huden innan du använder mer. Applicera på hud vid klåda, infektioner, allergi, irritation


Egenskaper:

Vår oreganoolja är en helt naturlig produkt utvunnen av vild Oreganum Vulgare som växer i avlägsna bergstrakter i Turkiet, så fritt som möjligt från föroreningar. Endast bladen på den blommande plantan används, och de plockas precis när plantan är som rikast på essentiell olja. Den vilda oreganon har växt naturligt utan kemiska gödningsmedel eller besprutningar.


Vår nya oreganoolja är är dubbelt så koncentrerad mot tidigare. Tidigare innehåll låg på 4 delar olivolja och en del oreganoolja. Vår nya oreganoolja innehåller 2 delar Olivolja och 1 del oreganoolja. De gamla grekerna pressade olja från oregano och använde som huskur. Oregano växte i bergen vid medelhavet och var enkel att skörda. De ansåg att oregano kunde hålla borta mask, parasiter, mygg, löss, fästingar m.m. Oreganoolja är utmärkt både invärtes som utvärtes och kan användas som hudolja. Det kan dock vara bra att känna till att oreganoolja luktar starkt av oregano.1 ton oregano ger cirka 10 liter olja. Den viktigaste ingrediensen är Carvacrol och vår vilda oregano innehåller så mycket som 80% Carvacrol.

(läs mer: http://en.wikipedia.org/wiki/Carvacrol)

Användning

Flavonider och terpenider och innehåller även många vikiga mineraler, bl. a. kalcium, magnesium, zink, järn, kalium, koppar, boron och mangan. Den innehåller även vitamin C, vitamin A (betakaroten) och B3 (niacin).

Carvacrol även i så låga koncentrationer som 1/50 000, kan förstöra candida albicans, mögelsvampar, stafylokocker, campylobacter, klebsiella, E.coli, giardia, pseudomonas och proteus. Tymol är en annan fenol i oljan som hjälper till att bekämpa inkräktare. Dessa fenoler är aven antioxidater och kan hindra oxidativ stress på vävnader.

Oreganooljan är starkt antiseptisk, och kan avlägsna skadliga bakterier, svamp och parasiter i luften och på alla ytor.