Verm-x powder 480 g (6 hästar)

1 539 kr

Verm-X sortiment för Häst är en sammansättning av örter med aktiva beståndsdelar vilket har använts i årtusenden för att upprätthålla en god hygien i mage och tarm.

Verm-X för Häst finns i tre olika former: pellets, pulver och flytande. Alla tre varianterna kan ges i kraftfodret; pellets kan också ges direkt ur handen som godis och flytande kan ges i dricksvattnet.


Hur fungerar Verm-X Häst?

Verm-X kan hjälpa till att skapa en basisk miljö i mage och tarm vilket kan leda till mindre påfrestningar på det intestinala systemet. Verm-X kan bidra till att återställa och bibehålla en sund mikrobiologisk miljö i mage och tarm. Verm-X är väldigt skonsamt mot magen. Med regelbunden utfodring av Verm-X kan man upprätthålla en god tarmhygien året runt. Våra hästar utsätts ofta för yttre påfrestningar, vilket är svårt att förhindra. Det är då vi som mest behövs.


Verm-X för Häst

Verm-X pulver för Häst: Ges 5 dagar var 10:e – 12:e vecka. 80 g räcker till en 5-dagars kur för en häst.

Verm-X flytande för Häst: Ges 3 dagar varje månad. 250 ml räcker i tre månader för en häst.

Verm-X pellets för Häst: Ges 5 dagar var 10:e – 12:e vecka. 250 g räcker till en 5-dagars kur för en häst.


Innehåll:

Verm-X pulver för Häst:

Allium sativum (vitlök), cinnamomum zeylanicum (kanel), mentha piperita (pepparmint), thymus vulgaris (timjan), galium aperine (snärjmåra), inula helenium (ålandsrot), ulmus fulva (rödalmsbark), picrasma excelsa (kvassia), foeniculum vulgare (fänkål), urtica dioica (brännässla).


Verm-X pellets för Häst:

Allium sativum (vitlök), mentha piperita (pepparmint), thymus vulgaris (timjan), cinnamomum zeylanicum (kanel), picrasma excelsa (kvassia), foeniculum vulgare (fänkål), galium aperine (snärjmåra), urtica dioica (brännässla), ulmus fulva (rödalmsbark), inula helenium (ålandsrot), anis, mikroniserad sockerbeta, sjögräsmjöl, dikalciumfosfat, melass, anti-oxidant för häst (vitamin C). Protein 16%, Olja 3%, Fibrer 7,5%, Aska 10%, Kalcium 2,75%, Fosfor 0,4%, Salt 0,4%, Moisture 10%


Verm-X flytande för Häst:

Allium sativum (vitlök), cinnamomum zeylanicum (kanel), mentha piperita (pepparmint), thymus vulgaris (timjan), galium aperine (snärjmåra), ulmus fulva (rödalmsbark), picrasma excelsa (kvassia), foeniculum vulgare (fänkål), urtica dioica (brännässla), inula helenium (ålandsrot), etanol.


F&Q

Kan man bygga upp en resistens mot örter i Verm-X?

De aktiva ingredienserna i Verm-X är örter, produkter av naturen. Dessa har i århundraden använts och det finns inga kända fall av resistens.


Är Verm-X bara förebyggande?

Verm-X är en kraftfull produkt som med hjälp av den miljö som skapas i tarmen både kan ta hand om aktuella störningar och jobba förebyggande.


Kan jag använda Verm-X samtidigt som jag behandlar min häst med läkemedel? Ja, det finns inga ingredienser i Verm-X som kan påverka effekten av läkemedel.


Min häst är dräktig, kan jag fortfarande använda Verm-X? Kan jag ge Verm-X under laktation?

Ja, man kan använda Verm-X både under dräktighet och under laktation.


Vad händer om min hund äter spillning från min häst som får Verm-X? Har det samma allvarliga eller livshotande effekt som kemiska produkter kan ha på en hund i samma situation?

Nej, Verm-X är 100% örter och utgör ingen fara för din hund.


Kan jag tävla min häst samtidigt som jag ger Verm-X?

Ja, Verm-X består till 100% av örter och är helt fri från kemiska tillsatser.


OBS! Eftersom karenslistan ständigt förnyas är det ägarens skyldighet att själv hålla sig uppdaterad.

Hur använder jag Verm-X för Häst och kommer hästen tycka om det?

Verm-X finns i tre former – flytande, pulver och pellets.

Verm-X flytande för Häst ges tre dagar varje månad, hela året. Kan hällas över kraftfoder eller ges i dricksvatten. Om det hälls i dricksvattnet måste ni försäkra er om att hästen dricker den mängd vatten som innehåller Verm-X


Pulver och Pellets ges fem dagar var tredje månad, hela året. Båda varianterna kan blandas i kraftfoder.

Verm-X pulver för Häst är populär för känsliga hästar då den inte innehåller något annat än örter för häst.

Verm-X pellets för Häst är vår mest populära produkt. Den kan ges direkt ur handen som godis och är därför idealisk för hästar på lösdrift eller sommarbete.

Alla tre former är väldigt smakfulla. Mer exakta utfodringsanvisningar finns på produktens etikett.

Fälttävlansryttarinna Nicola Wilson, VM guld i fälttävlan och Olympisk silvermedaljör, använder Verm-X på alla sina fälttävlanshästar för att undvika intestinala påfrestningar.


Min häst lider av cushings syndrom och fång, kan jag använda Verm-X?

Ja, Verm-X innehåller många hälsofrämjande örter som kan hjälpa hästar och ponnier vilka är känsliga för artificiella medel. Verm-X är skonsam mot magen samtidigt som den har en positiv inverkan på den intestinala hygienen vilket är idealiskt för äldre hästar. Verm-X samarbetar och stöds av ”Veteran Horse Society” av detta skäl.


Jag vill bara använda ekologiska produkter till min häst, kan jag använda Verm-X?

Ja, Verm-X är den enda produkten i sitt slag som är registrerad med “The organic Farmers & Growers certification program”. Jag har min häst inackorderad i ett stall med daglig utevistelse tillsammans med andra hästar.


Vad kan jag göra för att bibehålla en god hälsa hos min häst?

Vi på Verm-X anser att man bör börja med att ta ett träckprov för att se om hästen är belastad av parasiter. Det ger en inblick i hästens hälsa och bör vara en rutin. Skötsel av hagarna är viktigt för en bra hästhållning. Att mocka hagen med jämna mellanrum leder till mindre angrepp och friskare gräs. Vi förstår att vissa inackorderingsstall inte alltid har möjlighet att sköta hagarna. Om så är fallet kan Verm-X pellets eller pulver ges fem dagar varje månad istället för fem dagar var tredje månad. Att låta betesmarken vila i perioder är också ett bra sätt att förebygga god hälsa.